Ska det vara en traditionell morgongåva så är ett smycke eller något annat beständigt det mest lämpliga.”

Den första morgonen i era liv som äkta makar. Ni vaknar bredvid varandra, med lyckliga minnen från gårdagen och förväntan över denna och alla kommande dagar tillsammans. Förväntan i hennes blick då du överräcker en gåva som symboliserar din kärlek och som kommer påminna om den och det steg ni tagit tillsammans i livets resa. Det är ni nu.
Traditionen med morgongåva har funnits länge i Sverige, i olika former sedan forntiden. Ända fram till 1920 var den en lagstadgad rättighet för bruden. Under många hundra år gav man för att hedra sin maka en bit land, kläder, smycken och vackert dekorerade bruksföremål som morgongåvor.
Även om det nu är en frivillig gåva, uppskattas den fortfarande av många kvinnor.

Vad säger experten?

Vett och etiketts-expert Magdalena Ribbing har uttryckt dessa vägledande rader om hur man ska resonera kring presenten idag:
”Den man som vill ge sin hustru en morgongåva – eller en hustru sin man för den delen – gör det efter eget tycke. Ska det vara en traditionell morgongåva så är ett smycke eller något annat beständigt det mest lämpliga.”
Varför inte ge henne ett tidlöst smycke ur Arva Swedens Love Carvings kollektion? Inspirerade av traditionella folkkonstmönster som användes främst under romantiken för att dekorera vackra morgongåvor av trä, skapade för att påminna om hur en bit historia som möter nutid och följer med i framtiden – precis som historien om er.

Till shoppen »

Brudpar, händer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0