Inspirationen till kollektionen

Kärleksgåvor på modet i över 300 år

Linfäste med halsband, Love Carvings kollektionenInga andra traditioner än de som förknippas med uppvaktning och frieri har inspirerat till så många vackra och utsmyckade gåvor. Ett handgjort föremål till en person som har nyckeln till ditt hjärta, var och är den perfekta kärleksgåvan. Mönstren i denna kollektion har påträffats på vardagliga ting i trä från 1700-talet till tidigt 1900-tal, men vissa geometriska mönster har även funnits på föremål från 1400-talet eller ännu tidigare. Många av dem gavs som kärlekstecken till en älskad person. Vanliga gåvor vid traditionell uppvaktning och som bröllopsgåvor var dekorerade redskap och husgeråd, särskilt sådana relaterade till typiska kvinnouppgifter såsom klappträn, mangelbräden, linfästen till spinnrocken och ostformar.

Det finns många välbevarade sådana kärleksgåvor med karvsnittsdekor eftersom de gavs en hedersplats i hemmet, och vanligtvis hängde de på väggen.
Mönstren som uppskattades av s.k. vanligt folk påverkades inte särskilt mycket av olika stilideal, t.ex. den gustavianska och empiriska stilen, till skillnad från den högre societetens preferenser som växlade med modet. Folk i gemen behöll samma traditionella former och mönstren repeterades troget genom seklerna.

Traditionen med morgongåva »

Mönstren återfinns på båda sidorna av smyckena. De finns tillgängliga i sterling silver, guld-vermeil och i guld (beställningsvara).

Till butiken »

Varje mönster och form kan du naturligtvis ge en egen betydelse och tolkning och på det sättet göra smycket till en symbol för något betydelsefullt för dig: det kan tjäna som en påminnelse om något i ditt arv eller din nutid eller ange en riktning för framtiden. Kärlek och omsorg följer med genom historien.

Mer om symbolik och vad smyckena kan förmedla till dem som bär dem »

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0