Vi tror på att använda äkta, hållbara metaller för att ge smycken så lång livslängd som möjligt. Våra handgjutna smycken är tillverkade av återvunnet silver och guld (som används till guld-vermeilsmyckena)

Silver

Sterling silver (925) är en legering 92.5% silver och 7.5% koppar. Våra silversmycken är överdragna med rodium för extra hållbarhet och glans. De kan fortfarande oxidera, särskilt om du inte förvarar dem i en ask eller tygpåse när du inte använder dem, men du kan enkelt få tillbaka glansen tillbaka genom att putsa upp dem med silverputs.

compass-studs-800x380lcanvas

Guld och guld-vermeil

Du kan göra en specialbeställning av våra smycken i 18k guld, men för kunder som vill bära guld utan att betala alltför mycket, erbjuder vi det bästa alternativet till guld: guld-vermeil. Det är en högkvalitativ, tjock guldplätering. Våra guld-vermeilsmycken har ett 3 microner tjockt 18k guldlager för extra hållbarhet.

För att få kallas guld-vermeil måste den ha ett ett relativt tjockt lager av minst 10k guld på silver. Reglerna är olika i olika länder, men exempelvis i Kanada krävs 1.0 micron och i USA 2.5 microner tjockt lager för att få kallas guld-vermeil.

Vad är skillnaden mot vanlig guldplätering?

Vanlig guldplätering har ett tunt lager guld, som lätt skavs av. Guldpläterade smycken har oftast en kärna av mässing, koppar eller rostfritt stål i stället för silver och det räcker med 0.5 microner för att få kallas guldpläterat. (En micron är 1/1000 millimeter.) Har den ett tunnare lager kallas det på engelska för ”gold flashed” eller ”gold washed”.

Välj guld-vermeil om du vill ha ett hållbart smycke, men du behöver fortfarande vårda det. Ta av det när du duschar eller simmar, sov inte med det och när du inte har det på dig, förvara den i en ask eller tygpåse. Om du verkligen vill behandla det riktigt väl, torka av det med en trasa på kvällen för att få bort oljor och andra avlagringar från kroppen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0